تیم های فعال

 | تاریخ ارسال: 1401/3/24 | 
                                                                                                                  
شرح مختصری از طرح تیم‌های مستقر در مرکز نوآوری تخصصی نساجی

۱.گروه پایش

امروزه لزوم دسترسی به اطلاعات و پایش وضعیت بر کسی پوشیده نیست، هدف ما نیز تسهیل این دسترسی و استفاده از مزایای متعدد آن است. هر فرد یا سازمانی بسته به کارش نیاز به پایش و دسترسی آنی به اطلاعات دارد، پایش وضعیت خط تولید برای مدیران و سرپرستان، پایش وضعیت زمین زیر کشت و محصولات برای کشاورزان، پایش وضعیت دما و رطوبت اتاق‌های سرور برای مسئولان شبکه و ... همگی از مثال‌های این مورد هستند.
اهمیت این دسترسی در تصمیم‌گیری به موقع جهت جلوگیری از مشکلات، واکنش سریع در مواقع بحرانی با اعلام هشدار، بهبود فرآیندها و افزایش بهره‌وری نمایان می‌شود. ماشین‌آلات و خطوط تولید کارخانه‌ها در ایران عمدتا قدیمی و وارداتی بوده و تنها بعضی از آن‌ها مجهز به سیستم‌های جمع‌آوری داده می‌باشند که در میان آن‌ها نیز بسیاری از ماشین‌آلات به دلیل قدیمی بودن و تحریم‌ها، دیگر از طریق کشورهای مبدا پشتیبانی نمی‌شوند. از این رو مهندسان و مدیران به داده‌های خط تولید دسترسی نداشته و امکان پیاده‌سازی بهترین عملکرد مبتنی بر داده‌ها را از دست می‌دهند. علاوه بر این بسیاری از مشکلاتی که برای ماشین‌آلات اتفاق می‌افتند می‌توانند از قبل شناسایی شده و قبل از گسترده شدن خرابی و توقف خط تولید از آن‌ها جلوگیری به عمل آورد. به همین سبب می‌توان به اهمیت این مسئله و لزوم دسترسی لحظه‌ای و همیشگی به داده‌ها در کارخانه‌ها پی برد.
در این طرح جمع‌آوری و ذخیره داده‌ها در یک سیستم یکپارچه انجام می‌شود تا نیاز پایش آنی به درستی پاسخ داده شود در کنار آن، امکان غنی‌سازی داده‌های ذخیره شده به منظور بررسی وضعیت گذشته و کنونی و یافتن ناهنجاری‌ها، برنامه‌ریزی برای آینده و هوشمندسازی تصمیمات بعدی وجود دارد که مزایای گسترده‌ای برای افراد، کارکنان، سرپرستان و مدیران فراهم می‌نماید.
به کارگیری فناوری هوش مصنوعی برای افزایش سرعت و دقت پایش اهمیت بسزایی در این طرح دارد. در این طرح با جمع‌آوری داده‌های دوربین، و با به کارگیری فناوری پردازش تصویر بخش مهمی از نیاز پایش با سرعت، دقت و کیفیت مناسبی رفع می‌شود. همچنین علاوه بر صنعت نساجی (با اندکی تغییر) این طرح قابلیت اجرایی شدن در سایر صنایع را دارد.
یکی از طرح‌هایی که هم اکنون در حال کار بر روی آن هستیم دستگاه کنترل کیفی هوشمند پارچه جین می‌باشد.


۲. گروه تولید و اصلاح ماندگاری آب‌بندی پیل سوختی

در این طرح تلاش بر آن است که با استفاده از مهندسی معکوس کردن لاستیک‌های موجود و مورد استفاده در پیل‌های سوختی، نمونه بهینه از این محصول و تولید داخل آن حاصل شود. این مواد از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های پیل سوختی بوده و بطور کامل بر بازدهی آن تاثیر مستقیم دارد. این مواد درحال حاضر با قیمت نسبتا بالایی تهیه شده و بخش عظیمی از آن وارد می‌شود. این بر مبنای تولید نمونه‌های مشابه ( در صورت امکان بهتر) و تولید انبوه آن در داخل کشور پایه‌ریزی شده است.


۳. گروه تولید لایه‌های بی‌بافت عایق صوت از ضایعات فرش ماشینی

تولید عایق صوت بی‌بافت با استفاده از ضایعات فرش ماشینی
هرروزه حجم بسیار زیادی ضایعات صنایع وارد محیط شده که پیامدهای جبران ناپذیری دارند. در این طرح تلاش بر این است که تمامی مواد اولیه استفاده شده، از ضایعات صنایع فرش ماشینی باشد. به همین دلیل قیمت پایین و در عین حال به دلیل ساختار بی بافت خواص آکوستیک بسیار خوبی دارند.
از لایه‌های تولیدی این طرح می‌توان به عنوان کفپوش‌های ماشین و در ساخت منازل مسکونی استفاده نمود.
۴. گروه عصر کامپوزیت

با توجه به گسترش بیش از پیش صنعت و کاربری محصولات کامپوزیتی در ایران، می‌توان آینده روشنی برای صنعت کامپوزیت داخل کشور متصور شد که با توجه به درصد بالای الیاف مصرفی(۳۵-۷۰ درصد) در این صنعت و وابستگی خواص اصلی محصول کامپوزیتی به آن، اهمیت علوم و دانش مرتبط با الیاف در صنعت کامپوزیت کاملا مشهود می‌باشد.
الیاف مصرفی در صنعت کامپوزیت انواع مختلفی را شامل می‌شود که اخیرا استفاده از پارچه های الیافی Surface Veil در بیرونی‌ترین سطح قطعات کامپوزیتی متداول شده است که هدف از این طرح، تولید و معرفی این نوع پارچه‌های بی‌بافت به صنعت کامپوزیت (فرآیندهای پالتروژن، رشته‌پیچی و دستی) می‌باشد. این پارچه دارای ویژگی‌های زیر می‌باشد:
۱- آغشتگی و جذب مناسب رزین، سازگاری مناسب با رزین‌های استری و اپوکسی
۲- در دماهای پخت قطعات کامپوزیتی مقاوم باشد
۳- قابلیت رنگ‌پذیری و چاپ داشته باشد
۴- استحکام کششی مناسب جهت کاربری و تحمل نیروها در حین تولید را دارا باشد
۵- وزن واحد سطح پایین و صافی سطح مناسبی داشته باشد
کاربرد پارچه های surface veil در صنعت کامپوزیت در یبرونی‌ترین سطح:
۱- افزایش مقاومت در برابر تغییر رنگ، امواج فرابنفش UV، مقاومت در برابر فرسایش زمانی
۲- افزایش کیفیت سطح، صافی سطح (کاهش برجستگی‌های سطحی)، رنگ و زیبایی ظاهری (افزودن طرح‌های مختلف همانند طرح چوب و طرح‌های سه بعدی بر روی سازه‌های کامپوزیتی)
۳- افزایش مقاومت به خوردگی در برابر مواد شیمیایی (کاهش نفوذ به درون سازه کامپوزیتی و بهبود مقاومت سایشی)
۴- امکان ایجاد خواص خاص همانند آنتی باکتریال و مقاومت در آتش با استفاده از این پوشش
۵- افزایش سرعت تولید و یکنواختی تولید
۶- افزایش طول عمر قالب و کاهش نیروهای کششی در حین تولید قطعه به روش پالتروژن
جنس اصلی پارچه موجود پلی‌استر می‌باشد که جهت سازگاری با رزین احتیاج به اصلاح سطحی می‌باشد و نیز فرآیندهای ثانویه‌ای که امکان کاربری این پارچه در شرایط پخت دما بالای رزین را امکان‌پذیر نماید.