معرفی دانشکده

امروزه صنعت نساجي به واسطه تامين يكي از نيازهاي عمده بشري، يكي از صنايع مهم جهان محسوب مي‌گردد. محصولات و رهآوردهاي اين صنعت نه تنها بعنوان تن پوش، بلكه به عنوان فرش، موكت، منسوجات صنعتی، ابزار مقاوم نمودن كامپوزيت‌ها، فيلتراسيون، منسوجات و سازه‌هاي ساختماني(ژئوتكستايل ها)، منسوجات پزشكي و ...كاربرد دارند.

در ايران صنعت نساجي يكي از قديمي‌ترين صنايع كشور بوده و بعد از صنعت نفت دومين صنعت مملكت محسوب مي‌گردد. اين صنعت از لحاظ تعداد شاغلان و تعداد واحدهاي توليدي بزرگترين صنعت كشور محسوب مي‌گردد و اين امر به تنهائي اهميت اين رشته را مشخص مي سازد.

مجموعه مهندسي نساجي شامل مطالعه فرآيندهاي تبديل پليمرها به الياف،‌ تبديل الياف طبيعي و مصنوعي به انواع نخ، تبديل نخ به انواع پارچه و منسوجات و نهايتاً تبديل پارچه و منسوجات به پوشاك و ساير فرآورده‌هاي قابل مصرف براي مقاصد مختلف مي باشد‌. از اينرو ملاحظه مي‌گردد كه اين رشته مهندسي از كاربرد گسترده‌اي در زمينه‌هاي مختلف برخوردار مي‌باشد.

هدف دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميركبير تربيت دانش‌آموختگاني در سه مقطع كارشناسي،كارشناسي ارشد و دكتري است تا در عرصه صنعت و پژوهش در کشور کارآمد و سرآمد باشند.

فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي علاوه بر كسب دانش مهندسي با مهارت‌هاي لازم در تجزيه و تحليل مسائل فني، مهندسي و توليدي نساجي آشنا شده و راه ارتباط علمي با ساير مهندسين در علوم مختلف را نيز فرا مي‌گيرند. به واسطه توانائي‌هاي كسب شده در اين مقطع تحصيلي، فارغ التحصيلان مي‌توانند در صنعت نساجي و ديگر صنايع وابسته به آن سرپرستي خط توليد، مديريت و نظارت امر توليد و اداره كارخانه را به آساني به عهده گرفته و ضمن مديريت و بهره‌برداري از بخش‌هاي مختلف يك كارخانه نساجي و يا صنايع وابسته به آن در خصوص برنامه‌ريزي واحد تحت نظارت خود، در موارد مورد نياز اقدام نمايند.

فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي ارشد با فراگيري اصول تحقيقات علمي علاوه بر داشتن توانائي‌هائي كه به آن اشاره شد قادر خواهند بود تا بخش‌هاي تحقيق و توسعه اين صنعت را نيز به آساني راهبري نمايند و در نهایت فارغ‌التحصيلان دوره دكتري با شناخت مرزهاي دانش بشري و احاطه نسبي بر آثار علمي در يك زمينه خاص رشته نساجي، قادر خواهند بود تا گامهاي مؤثري را در ميادين علمي داخلي و خارجي بردارند.

اين رشته در دانشكده نساجي در سه گرايش آموزش داده مي‌شود: گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف، گرايش تكنولوژي نساجي و گرايش پوشاك.

تاریخچه دانشکده

دانشكده مهندسي نساجي همزمان با تأسيس دانشكده پلي‌تكنيك تهران در سال 1336 شمسي به عنوان اولين دانشكدة مهندسي نساجي كشور تحت نام انستيو نساجي و رنگرزي فعاليت علمي و آموزشي خود را شروع كرد. در سال 1364 كلنگ ساختمان جديد اين دانشكده در ضلع غربي دانشگاه به زمين زده شد و در سال 1374 با انتقال دانشكده به ساختمان جديد رسماً فعاليت خود را در مكان جديد از سرگرفت. دانشكده بين‌المللي مهندسي نساجي با زيربناي 27000 متر مربع و در 11 طبقه با كمكهاي مردمي كارخانجات و صنايع نساجي كشور بنا شده است.

افتخارات دانشکده